Verwacht geen vuurwerk van Dispicio

Voor wat voor vuurwerk gaat Dispicio zorgen dit jaar werd me tijdens een nieuwjaarsreceptie door een collega-ondernemer gevraagd. Ik begon een gloedvol betoog over het verbeteren van samenwerkingstrajecten, innovaties succesvol op de markt brengen aangevuld met het evalueren van raden van toezicht/commissarissen. Maar even later vroeg ik me af: wat bedoel je met vuurwerk?

Niets over oud en nieuw

Dit blog gaat niet over de staat van Nederland versus het vuurwerk. Dus gaan we het niet hebben over het aantal incidenten met de jaarwisseling, geen nieuws over het aantal afgerukte ledematen, de score van het aantal oogletsels gaat u hier niet lezen en het aantal branden was toch al niet te tellen dus ook dat vergeten we maar. Mijn vingers jeuken wel om eens goed los te gaan op de raddraaiers die het in hun hoofd halen om vuurwerk te gooien naar hulpverleners. Dat gaat er bij mij echt niet in. Geen enkele ambulancebroeder, brandweer- of politieman heeft ervoor gekozen om het nieuwe jaar te starten als vergaarbak voor alle soorten knal- en siervuurwerk dat je kan verzinnen. Niemand zou daar voor kiezen trouwens. Maar goed, daar gaan we het dus niet over hebben.

Knallen in het nieuwe jaar

Toch nog even over die ambulancebroeder. Als je die de vraag zou stellen voor wat voor vuurwerk hij of zij gaat zorgen bij de start van dit decennium, wat zou die dan antwoorden? Minstens 6 geslaagde hartmassages per week of in ieder geval dit jaar 4 personen levend uit een autowrak peuteren of elke maand zeker 2 dagen dat je niet hoeft uit te rukken. Lijkt mij bijzonder als dit het antwoord zou zijn. De kans is veel groter dat hij of zij aangeeft gewoon het werk goed te willen doen. Geen fouten maken, accuraat zijn, empathisch waar mogelijk en doortastend waar nodig om plezierig samen te werken met je collega’s. Precies wat je 1 maand of kwartaal of jaar geleden ook deed en waarvoor je dit beroep hebt gekozen. Knallen in het nieuwe jaar is niet nodig.

Dispicio knalt niet dit jaar

Nee, we doen het niet. Geen geknal en geen vuurwerk voor Dispicio. Dit jaar niet en ook de daarop volgende jaren niet. Wij gaan gewoon door met ons werk goed te doen. Naar onze klanten luisteren om ze van het juiste advies te voorzien. Waar nodig de handen uit de mouwen steken om mee te werken aan een goed eindresultaat. Sociaal betrokken zijn om ook maatschappelijk waarde te leveren. Met plezier mensen ontmoeten en organisaties begeleiden. Zorgen dat innovaties succesvol op de markt worden geïntroduceerd. Dat samenwerkingen opleveren waarvoor ze zijn gestart.

Business as usual dus.

Wij wensen u hetzelfde.

Jan Verdonk en Henry Goverde