Bestuurders en toezichthouders in tijden van nood: lering trekken uit de coronacrisis

Geplaatst

Het functioneren in deze tijden van nood brengt extra uitdagingen voor bestuurders en toezichthouders. Als leiders van de organisatie zullen zij nog intensiever moeten samenwerken. Bestuurders moeten versneld ingrijpende maatregelen nemen. En terwijl in normale situaties toezicht met een zekere afstand kan plaats vinden, is daarvoor in tijden van crisis geen plaats.

Maar deze crisis maakt ook het beste in ons los. Zoals bestuurders en toezichthouders die als co-leiders hun organisatie door de crisis loodsen. Wij zijn ervan overtuigd dat hieruit lering kan worden getrokken. Hoe hebben bestuurders en toezichthouders hun rol vervuld en welke meerwaarde kan ontstaan voor de organisatie?

Wij hebben onze methodiek ‘Evaluatie Modern Toezicht’ uitgebreid zodat bestuurders en toezichthouders lering kunnen trekken uit deze crisis. Wij lichten dit hieronder toe. Wij adviseren om de periodieke evaluatie van het functioneren van de raad van toezicht hierop toe te spitsen. Wij helpen graag, met als resultaat dat bestuurders en toezichthouders beter in staat om volgende uitdagingen aan te gaan. 

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Henry Goverde: 06 5315 3456

Jan Verdonk: 06 5314 9183