Gezond blijven of beter worden

Dat is een vraag die veel Nederlanders bezighoudt in een wereld die door corona wordt gedomineerd. Vaccinatie of medicatie voor u persoonlijk, lockdown of gewoon doorgaan voor uw bedrijf; stilstand of de volgende stap voor het samenwerkingsverband waarin u actief bent. Dispicio denkt met u mee.

Voor u persoonlijk

Laat ik me vaccineren, met de onduidelijkheid over mogelijke bijwerkingen in het achterhoofd, of vertrouw ik erop dat er op korte termijn medicatie beschikbaar komt die me geneest als ik slachtoffer wordt van het virus. Een lastig dilemma voor ieder van ons die binnenkort voor deze keuze komt te staan. Uit diverse enquêtes is tot nu gebleken dat vaccinatie voor veel Nederlanders niet vanzelfsprekend is. De angst voor het onbekende, het gevoel dat je een proefpersoon bent is alom aanwezig. Het enige moment dat echt telt, komt wanneer je wordt uitgenodigd om gevaccineerd te worden. Ik ben nieuwsgierig wie dan de beurt voorbij laat gaan en vertrouwd op medicatie als je klachten krijgt. Over die medicatie wordt overigens amper iets gemeld door de media maar ook hier is het de verwachting dat deze in het 2e kwartaal van 2021 beschikbaar zal komen. U komt dan overigens voor hetzelfde dilemma te staan want ook deze medicatie is in sneltreinvaart ontwikkeld en getest. Maar ja, als je ziek bent, is beter worden het belangrijkst dus die keuze zal wel wat sneller gemaakt worden.

Voor uw organisatie

Gezond blijven of beter worden lijkt geen keuze voor de vele bedrijven die momenteel in lockdown zijn. Of al die andere organisaties die geraakt worden door de pandemie. Beter worden is hier het devies. Maar wat is het juiste medicijn! Hoe staat mijn bedrijf ervoor als de storm gaat liggen? Heb je er zelf nog wel zin in als het virus zich gewonnen geeft of heeft corona je mentaal te pakken gekregen? Alhoewel het steeds duidelijker wordt wanneer we het einde van de pandemie mogen verwachten, en dat duurt nog wel even, is het pad naar dit einde erg onduidelijk. In gesprek gaan met je klanten en leveranciers kan helpen om een realistisch toekomstbeeld te schetsen. Bepaal gemeenschappelijk hoe je gezamenlijk, maar ook ieder voor zich, verder wil en kan en identificeer kansen in een veranderde wereld. Makkelijker gezegd dan gedaan hoor ik u denken. Beter worden, genezen, slaagt niet wanneer je blijft doen wat je altijd deed. Medicatie en een andere levensstijl helpen. De ondernemer kan dit vertalen naar nieuwe inzichten en een geactualiseerd businessmodel.

Voor het samenwerkingsverband

Beter worden is zojuist in dit blog al gebruikt in de betekenis van genezen maar is ook synoniem voor verbeteren. Verbeteren van een samenwerking is van alle dag. Er is geen pandemie nodig om een samenwerking stroef te laten verlopen. Communicatie wordt hierbij vaak als zondebok wordt genoemd. Dit is jammer en onnodig. Een goede samenwerking is gebaseerd op gezond blijven. Zoals je als individu investeert in je lichaam en welzijn om gezond van lijf en geest door het leven te gaan. Binnen een samenwerkingsverband kunnen de deelnemers zich richten op de kwaliteiten die nodig zijn om het geformuleerde doel gezamenlijk te bereiken. Dit gaat verder dan tijdig en transparant communiceren. Heb onder meer oog voor de condities om samen te werken, de openheid van de deelnemers en de vaardigheden om die nodig zijn om het juiste gesprek te voeren en blijf hierin investeren. Het onderkennen van het individuele belang van de deelnemende partijen en hier constructief mee omgaan, vormt een belangrijke basis.

Dispicio helpt!

De keuze om wel of niet gebruik te maken van de mogelijkheid tot vaccineren, laten we graag bij u. Wij wensen u veel wijsheid bij deze keuze. Als uw organisatie echter behoefte heeft aan nieuwe inzichten of als een samenwerkingsverband waarbinnen u actief bent gezond wil blijven, komen we graag vrijblijvend met u in gesprek. Om onze kennis en ervaring met u te delen, onze producten te verduidelijken en na te gaan of we samen uw ambitie kunnen realiseren. Voor nu wensen wij u echter fijne kerstdagen en een goed begin van 2021. Blijf gezond!

Henry Goverde                                                             Jan Verdonk
06 53153456                                                                 06 53149183
henry.goverde@dispicio.nl                                        jan.verdonk@dispicio.nl